torsdag 31 maj 2012

Det växer så det knakar

Lite då och då får jag frågor och synpunkter på att häckar och buskar skymmer sikten. Man menar, helt riktigt, att det skapar farliga trafiksituationer. I veckans nummer av Mitt i Danderyd frågas om vad kommunen gör åt problemet.

Och vad gör vi då? En hel del faktiskt. Tekniska nämnden arbetar med hjälp av förvaltningen ständigt för att på olika sätt öka trafiksäkerheten. Framför allt för de oskyddade trafikanterna.

Vi anlägger bl a gång- och cykelbanor och ser över gatubelysningen, i detta arbete ingår också att hålla efter skymmande växtlighet.

Häckar, träd och buskar ska hållas efter så att de varken hänger över gångbanor, skymmer sikten i korsningar och vid utfarter, vägmärken eller gatubelysning.

Förutom att tala med fastighetsägaren, informera och ge råd finns också en informativ broschyr med kommunens rekommendationer framtagen. Går bra att hämta på Information Danderyd i Mörby centrum. Finns också på kommunens hemsida här.

I de fall man trots allt inte tar hand om växtligheten, enligt de rekommendationer som kommunen har, lämnas ärendet över till miljö- och stadsbyggnadskontoret för handläggning. Det är där de, med stöd av plan- och bygglagen, har kraften att agera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar