onsdag 30 maj 2012

Sommarkväll i politikens tecken

Dagen tog inte slut igår när investeringsseminariet avslutades!

Det var bara att hoppa i våra nya kampanjkläderna för att ta tunnelbanan till Universitetet där Vårruset gick av stapeln. Det gäller att ta varje tillfälle att prata politik. I våra nya tröjor är det extra roligt!

Tusentals glada kvinnliga löpare sprang eller gick 5 km. Isabella Jernbeck och jag delade ut vattenflaskor och druvsocker!Direkt efter detta var det dags att bege sig till Ekebyskolans matsal för nytt möte. Nätverket Danderydsbor Mot Buller hade bjudit in partiernas representanter för att berätta var man står och svara på frågor. Roslagsbanans utbyggnad på agendan.

Man är förstås orolig över den planerade trafikökningen som kommer när de planerade dubbelspåren norr ut är utbyggda. De positiva effekterna som snabbare och tätare tågtrafik får resenärer norr om Danderyd medan vi får de negativa; ökat buller och barriäreffekter genom ofta nedfällda bommar på flera ställen.

Nästa steg för Nätverket blir att bjuda in landstingspolitikerna, det är ju i landstinget alla beslut rörande kollektivtrafiken fattas. Det enda vi i Danderyd kan göra är att sprattla ordentligt, och det gör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar