måndag 7 maj 2012

2011 läggs till handlingarna

Ikväll har vi kommunfullmäktige och har bl a årsredovisningen för 2011 på bordet. En diger lunta med information och statistik från kommunen som helhet men också uppdelad på de olika nämnderna.
På lite drygt 2 sidor ska hela tekniska nämndens verksamhet beskrivas, det går ju naturligtvis inte! I mitt anförande ikväll kommer jag fokusera på det som inte finns i den korta versionen som fullmäktige har på sitt bord. Det har ju hänt så mycket annat bra i stort och i smått.

Förutom årsredovisningen har vi en hel del andra intressanta och spännande ärenden uppe för beslut;

Bl a "Styrdokument dagvatten". Tekniska nämnden har tagit fram ett förslag som nu ska fastställas av fullmäktige. Det är viktigt att styrdokument fastställs av fullmäktige så att hela kommunen arbetar på samma sätt och mot samma mål. Vi måste helt enkelt ha en bra hantering av dagvattnet, det går inte att fortsätta som vi gjort tidigare. Det är viktigt att poängtera att det i dokumentet finns en prioritetsordning, det betyder att det i all om- och nybyggnad i kommunen går det att göra något för att främja en bättre miljö! Som kommunledningskontoret också påpekar i sitt tjänsteutlåtande; "det är positivt".

Här finns agenda för kvällens möte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar