onsdag 23 maj 2012

Rolig lekplats för små och stora barn

Den här underbara lekplatsen finns vid parken mot vattnet nedanför Liljeholmstorget. Som synes på bilderna är miljön riktigt urban med stora höga både kontors- och bostadshus på flera sidor. En sida vetter dock mot en park som gjord för pick-nick med glittrande vatten.

Det gröna underlaget är mjukt gummi, lätt för alla att ta sig fram på, hjul rullar enkelt och mindre risk för skrubbsår på små barnknän.
Alla lekredskap har formen av frukter. Här till höger syns en klyfta vattenmelon där det går att krypa in i hålen efter kärnhuset.


Här i skuggan av träden finns gungorna för både mindre och större barn.


Karusellerna har plats för två barn i varje jordgubbe.En sån här lekplats vore ju toppen om det fanns i varje kommundel hos oss. Det kunde verkligen bli en samlingsplats för både stora och små. Runt om i parken på gräset skulle filtarna ligga utbredda och unga och gamla i en härlig blandning.

Parken bakom Mörby centrum är dessvärre inte särskilt inbjudande för barnen. Parkbänkarna har ett vackert läge i skuggan av vackra stora träd och där finns också en liten stensamling med stilla porlande vatten.

Dessvärre är den finaste platsen oftast upptagen av ett klientel som skrämmer bort barnfamiljerna. Trist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar