onsdag 2 maj 2012

Jag tror sommaren visade sig idag

Vilken dag, vilken fantastisk dag! Vi har ju inte varit direkt bortskämda med att få se solen så den var verkligen efterlängtad, och välbehövlig. Alla blir så mycket gladare och piggare av ljuset.

Dagen började verkligen med en rivstart, inte helt lätt efter fyra dagars slapp ledighet......

Kl 8.30 beredningsutskott inför tekniska nämnden. Inte så många ärenden på agendan dock. Svar på tre motioner, en från (S) och två från (FP). Dessvärre inte av den karaktären att det går att bifalla, men det är ju politikens spelregler. Oppositionen driver sin politik genom att motionera och majoriteten sin genom att avslå. Ibland vore det kanske bättre om vi kunde prata innan för att kanske komma till en kompromiss. Men oppositionen vill ju profilera sig....

Mobility management

Efter BU hade vi ett mycket intressant möte, det bästa mötet jag haft på länge faktiskt! Vi skulle tala Mobility management, dvs beteendeförändring. Det handlar om trafiken och hur vi kan få ner antalet bilar runt skolorna. Det går faktiskt inte i längden att fler och fler skjutsar sina barn, av flera skäl fungerar det inte.

Tekniska nämndens beredningsutskott och ansvariga tjänstemän hade bjudit in produktionsstyrelsen presidium med deras ansvariga tjänstemän, rektorn för Stocksundsskolan och icke minst två representanter från Trafikverket och en från Stockholms Stad. Dessa tre är som jag förstår det experter på området. Jag själv, och flera med mig, blev alldeles upprymda av vad vi hörde och ville sätta igång på direkten! Vilken härlig entusiasm.

Rektorn på Stocksundsskolan var med på noterna och är beredd att sätta igång arbetet direkt. Det bådar verkligen gott för framtiden.

Ska man lyckas med ett sånt här projekt är nyckeln att alla vill samma sak och har samma mål; rektorn, pedagogerna, barnen och inte minst föräldrarna.

Vi fick se ett exempel på hur man arbetat i Ålstensskolan i Bromma. Där hade på några år skjutsandet gått ner med 80%, en helt fantastisk siffra!

Nu ska detta sjunka in och sen är det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba. Ungarna i Bromma kan gå till skolan så självklart måste det gå även här i Danderyd, eller hur?

Här en länk till Stockholms kommuns sida där mer finns att läsa om just Mobility management.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar