tisdag 19 oktober 2010

Vi får nytt kommunalråd

Gunnar Oom meddelar idag att han slutar som kommunalråd i Danderyd:
Efter åtta år som kommunalråd har Gunnar Oom idag meddelat moderaternas nomineringskommitté att han inte ställer upp till omval för en ny mandatperiod.

"Vi gjorde ett förlustval lokalt varför det känns ganska logiskt att överlämna kommunalrådsklubban till en ny person vid årsskiftet. Jag vill nu återvända till näringslivet och känner mig sugen på nya arbetsuppgifter" säger Gunnar.

Ja, ja. Det händer saker. Vad som händer nu och vem som tar över kommer nog inom kortkort......

1 kommentar:

  1. Tror det var ett bra beslut av Gunnar Oom, både för honom själv, moderaterna och Danderydsborna. Han har arbetat hårt och framgångsrikt för Danderyd dessa år men jag tror att åtta år i ensamt majestät utan att behöva kompromissa med åsiktsmotståndare lätt gör en lite fartblind. Tror även hans mycket exekutiva stil passar bättre inom industrin än i politiken där tidshorisonten är längre och där det är viktigare att komma fram till välförankrade kompromisser än snabba beslut.

    Hoppas nu att partiet hittar en ny bra efterträdare som inte endast styr efter eget huvud utan förstår vikten av att man - i varje enskild fråga - försöker hitta den kompromiss som har störst stöd bland kommuninvånarna som påverkas av beslutet. För detta krävs att man tidigt i beslutsprocessen förutsättningslöst och tålmodigt ventilerar frågan genom samtal och samrådsmöten och i utformningen av förslaget tar hänsyn till andras åsikter - även meningsmotståndarnas.

    Vet inte vilka som är intresserade att ta över men jag skulle personligen tycka det vore kul med ett bloggande kommunalråd ;-)

    SvaraRadera