måndag 11 oktober 2010

Beredningsutskottet idag

Idag på BU gav jag förvaltningen några extra uppdrag att arbeta in i föredragningslistan till kommande tekniska nämnden den 20 oktober.

Se om utvecklingen av sk tyst asfalt gått framåt och om så är fallet komma med förslag på lämplig gata där vi kan lägga detta material på prov.

Upppdrar också att utreda om vi kan införa hämtning av hushållens matavfall. Nu när det finns mottagningsstation för detta material på Hagbytippen och Sörab har avtal om produktion av biogas vore det ju toppen om vi danderydsbor kan bistå med gamla äppelskruttar och potatisskal, biogas är ju en bristvara.

Jag vill också att förvaltningen redovisar hus man säkerställer att ingen korruption eller annat liknande förekommer. Vi har en mycket omfattande upphandling och det är viktigt att vi får vad vi köper och betalar för.

Jag ber också förvaltningen hjälpa till med hur vi hanterar Trafikverket och det störande buller som deras E18 genererar. Vi vill ha 70 som högsta tillåtna hastighet i det södra körfältet och dessutom att de lägger sk tyst asfalt.

Listan var redan innan mina tillägg lång så nämnden den 20 okt blir nog en riktig helaftonsföreställning.

2 kommentarer:

  1. Låter som mycket bra initiativ allihop men varför inte 70 km/h och tyst asfalt i båda riktningarna? Hoppas hursomhelst du får helhjärtat stöd för dessa idéer och att förvaltningen kommer med konstruktiva förslag på hur de ska realiseras.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Ja vad gäller tyst asfalt så självklart i båda riktningarna. Hastighetsgränsen också 70 åt båda hållen. Idag är det 90 norrut från Mörby C och söderut är det ju ofta 100!
    Tror att det blir så att vi går vägen via Miljö- o hälsoskyddsnämnden, återkommer här på bloggen när jag vet.

    SvaraRadera