onsdag 20 oktober 2010

Teknisk nämnd ikväll

Idag har vi sammanträde med tekniska nämnden. Vi har oftast en riktigt lång ärendelista, idag är inget undantag. Trots allt så väljer jag att ändå ge förvaltningen några ytterligare uppdrag.
Inte för att de har för lite att göra, men mitt eget arbete med nämnden har mer eller mindre legat nere en tid. Sommaren går till vila och avkoppling, sedan kom en intensiv valrörelse.

Jag har nog tidigare här på bloggen redovisat en del av uppdragen.

Förutom dessa får förvaltningen också i uppdrag att återkomma med beskrivning av vilka rutiner man har för att säkerställa att inga oegentligheter förekommer i samband med upphandling, beställning eller i övrigt externa kontakter. Man vill givetvis inte tro att det sker, men just därför tycker jag att man ska gå igenom det då och då.

Ett annat uppdrag de får är att komma med förslag på hur man skulle kunna lösa frågan när enskilda danderydsbor önskar skänka en parkbänk, att placeras ut någonstans i Danderyd. Den här frågan har jag faktiskt fått några gånger och när jag var i USA i september såg jag i en stad en massa bänkar i något slags beständigt plattjärn, som var försedda med en liten bricka där givarens namn stod, ibland också kompletterat med några små minnesord. Det här tror jag kan vara en uppskattad gest till åminne av någon kär avliden anhörig.

4 kommentarer:

 1. ... och som i filmen Notting Hill, påminner Monica

  SvaraRadera
 2. ...vilken härlig kärleksfilm....kanske man skulle ta och hyra till helgen? Den är ju värd att se om, eller hur!

  SvaraRadera
 3. Den kan man se många gånger! Jag gillar scenen där han går på gatan, och årstiderna växlar. Han klär av sig och klär på sig sin kavaj, under låter "Ain´t no sunshine when she´s gone". Den är riktigt bra, tycker jag. /Monica

  SvaraRadera
 4. Ja, den scenen är riktigt bra, en av de filmscener man kommer inte glömmer. Inte bara den låten utan all musik är också riktigt feel-good.
  Har faktiskt den på CD, dags att plocka fram.

  SvaraRadera