måndag 6 maj 2013

Partiledardebatten och jobben

Såg partiledardebatten på Agenda igår kväll. Förundras faktiskt över att så lite talas om företagare och företag trots att jobben var en stor fråga för alla?
Partiledarna kan naturligtvis inte själva tro att de kan skapa jobb. Konstigt att de ändå väljer att uttrycka sig som om de kunde det.

En förutsättning för jobb, både nya och gamla, är att det finns företag som är beredda att anställa, och förutsättningen för företag är att det finns företagare.
Varje företag har en gång varit litet, startat av en eller ett par personer som hade en idé som de brann för. Detta gäller vare sig det handlade om att sälja pinnstolar eller damkläder. Politiker måste ge förutsättningarna för entreprenörerna att vilja; först starta företaget med allt vad det innebär av arbete, ingen semester, kanske inte ens någon lön...... Blir sedan företaget framgångsrikt måste det finnas möjlighet att få tillbaka något av det man en gång gav. Det får inte vara fult att tjäna pengar på sitt företag. Bara ett framgångsrikt företag expanderar, utvecklas och anställer. Det är väl precis så vi vill ha det, eller?

Jo förstås, Jonas Sjöstedt (V) kan skapa jobb. Det är ju bara för kommunerna att anställa...eller?
Stefan Löfven (S) använder nästan samma argument. "vi ska ge ungdomarna riktiga jobb eller utbildning". Vilka "vi" är vet jag inte riktigt, kanske ska de expandera på Sveavägen 68 och behöver ytterligare personal eller...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar