torsdag 16 maj 2013

Danderyd bygger och planerar för, lite, nya bostäder

Somliga säger att Danderyd inte bygger ett endaste dugg...! Vi bygger inte så mycket, det håller jag med om. Personligen skulle jag gärna se att vi byggde både vanliga lägenheter och studentlägenheter. Vi har ju ett så himla bra läge, med närhet till Stockholm både per cykel och bra allmänna kommunikationer.

Det finns markplättar insprängda där ett eller annat hus inte skulle störa utan tvärtom försköna miljön. Framför de tre stora husen i Mörbylund är just en sådan plats. Nu är dock tanken att det ska kunna bli både vanliga och studentlägenheter. Fördelningen vet jag inte riktigt men varje tillskott är efterlängtat.
Vår egen tidning som dimper ner i brevlådorna i dagarna ser ut så här på framsidan!

Nu är det tyvärr inte inflyttning imorgon. Som varje bygge tar själva processen innan spaden kan sättas i marken ganska lång tid. Vi har en demokratisk ordning som säger att de kringboende får säga sitt och detta i flera steg. Eftersom detaljplanen för området idag säger att det ska kunna byggas kontorshus så måste den ju först ändras till bostäder. Men, den som väntar på något gott... och börjar man aldrig så blir det inget alls.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar