tisdag 24 april 2012

Vad slängs i soppåsen?
Ja, vad kastar vi egentligen i de vanliga hushållssoporna? Gör vi rätt eller slarvar vi?

Idag har jag varit på Löt och kontrollerat saken. Idag och imorgon sorteras danderydsbornas sopor för allt vad tygen håller där uppe. Själv var jag med under två och en halv timme. Iklädd engångsoverall och starka handskar, ibland ligger faktiskt vassa glasbitar i soppåsen, aja baja! Trodde nog det skulle lukta skunk och att jag skulle behöva mask över näsan men icke alls. Visst, inte luktade det gott men så himla farligt var det faktiskt inte.


Nå, hittade jag något "felsorterat"? Ja, fast väldigt lite, faktiskt förvånansvärt lite. Under tiden jag var där hittade jag bara en endaste tidning, en enda glödlampa, tre vinflaskor, några glasburkar och självklart en hel del andra förpackningar av olika slag. Men jag vet ju att inte alla sorterar allt.
Det var dock väldigt mycket matavfall, både skal, skruttar och ostkanter men också helt felfria äpplen, tomater, morötter och pasta som man kokat alldeles för mycket av. När vi väl får matavfallsinsamling i full skala här så hoppas jag att alla ansluter sig. Det är brist på biogas i hela stockholmsregionen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar