måndag 23 april 2012

Det är måndag morgon....

Ny vecka, tyvärr lika disig och kylig som den förra. När kommer egentligen den förbenade våren? Börjar på riktigt tröttna, vill och behöver verkligen få se solen!

Helgen var riktigt intensiv men samtidigt både rolig och lärorik. Det började på fredag eftermiddag då jag själv tillsammans med över 400 andra moderater från Stockholms stad och län gick ombord på M/S Cinderella för 23 timmars moderat duvning. Både självvalda seminariepass i olika ämnen och gemensamma föredrag av bl a Stockholms landshövning Chris Heister och vår partiordförande Fredrik Reinfeldt.

De pass som fastnade bäst hos mig var dels det om SL som Christer Wennerholm talade om och Handelskammarens VD Maria Rankka. Vi är många som bor i Stockholm, javisst då räknar vi hela länet, och vi växer så snabbt så det knakar. För att få mått på hur många vi är; SJ, Statens Järnvägar, har lika många resenärer som SLs busslinje 4! Gärdets T-banestation har lika många som Göteborgs Central! Det visar lite på storheten. Att Stockholmsregionen behöver statliga pengar till infrastruktur är väl självklart. Vi kan heller inte vänta för inflyttningen till huvudstaden gör ju att när vi byggt vad som planerats är det redan för lite.

Helgen bjöd inte bara på arbete i politikens tecken. Vi hann med ett jättetrevligt och kul 65-års kalas på lördag kvällen, fast jag var trött vill jag lova!

Söndagen blev det att titta på konstvisningar, både Stockholms Auktionsverk och Bukowskis visade upp fantastiska målningar. Många i en riktigt hög klass, både kvalitet och prismässigt. Se t ex här nedan Marc Chagalls underbara lilla bild, utropspriset 4,5 - 5 miljoner kronor!


Har ni inte varit på auktionshusens visningar kan jag verkligen rekommendera ett besök. Vacker konst, snyggt hängd i en underbar miljö och dessutom gratis inträde! Inte illa alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar