onsdag 18 april 2012

Ta hand om gamla mamma.....

Hörde i morse moderatkvinnornas ordförande Saila Quicklund tala så varmt för möjligheten att med skattemedel vara ledig från arbetet för att följa med sina gamla föräldrar till t ex doktorn, hon kallade det VAF-dagar.

Här i Sverige har alla minst fem veckors semester årligen, många har ännu mera. Att av dessa 25 vardagar använda en eller annan för att hjälpa, eller bara umgås med sina gamla föräldrar som kan behöva stöd är tydligen för mycket begärt? Den viktigaste byggstenen i ett väl fungerande samhälle är i min värld familjen och inom familjen är det självklart att vi hjälper vi varandra. Det är ju liksom meningen. Varför vi inte kan hjälpa varandra utan att blanda in staten och dess finanser övergår faktiskt mitt förstånd.

Dessutom tycks det att det i moderatkvinnornas värld bara finnas en part på arbetsmarknaden, nämligen arbetstagaren! Inte ett ord nämndes om arbetsgivaren företagaren?

Inte nog med att hon tycker att skattekollektivet ska betala för VAF-ledigheten, det ska också ges en självklar rätt, att utan särskild planering vara ledig från arbetet. På varje arbetsplats, särskilt vid de mindre, behöver ledighet planeras in i förväg med hänsyn till att arbetet ska fungera och den ökade belastningen som läggs på kollegorna.

Som medlem i moderaterna är jag tvångsansluten till moderatkvinnorna, men med förslag av den här karaktären vill jag inte vara med!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar