tisdag 27 mars 2012

Våren har kommit av sig

Idag är det kyligt ute igen. Fast det gör inget att våren låter vänta på sig, bara vi har den ordentligt under påsken!

Idag har det varit en hel del arbete på mitt vanliga jobb. En del fakturor som skulle skrivas och lite annat kontorsarbete.

Lite politikjobb blir det också varje dag, så ock idag. Skrivit svar på en insändare i lokaltidningen Mitt i där fyra ungdomar saknade återvinningsstation i Djursholm.



Här kan insändaren läsas i sin helhet.

Så här svarar jag:
De fyra miljömedvetna värmlänningarna som saknar återvinningsstation i Djursholm är bara att beklaga. Precis som övriga djursholmare som vill göra rätt genom att sortera sitt avfall till återvinning.

Företaget som ansvarar för återvinningen, Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI), har tillsammans med tjänstemän från både tekniska- och stadsbyggnadskontoret varit runt i kommunen för att hitta lämpliga platser för etablering. De har också kommit så långt som till bygglovsansökan men där har det dessvärre tagit stopp. Det har hittills inte gått att etablera någon station alls i Djursholm. De kringboende har protesterat och överklagat bygglov, man vill helt enkelt inte ha någon återvinningsstation, åtminstone inte i sin egen närhet.

Om systemet med återvinningsstationer ska fungera bra måste vi ha flera än vi har idag. Det är inte meningen att man ska åka till andra kommundelar för att göra sig av med sitt eget avfall. Självklart ska varje kommundel ha det antal stationer som motsvarar behovet hos de boende! Allt annat ser jag som ett misslyckande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar