måndag 19 mars 2012

Miljöpolitik i vardagen - att promenera till skolan

I fredags var det tidig uppstigning för resa till Örebro och Sverigemötet. Hur många vi var är svårt att bedöma men siffran 2000 har figurerat på flera ställen. Många moderater var vi ialla fall!

Både intressanta seminarier och spännande föredrag. Att få lyssna till engagerade statsråd ger inspiration för lång tid framöver.

Jag vill lyfta miljöfrågorna och visa på att det är vi moderater som har den bästa miljöpolitiken och också arbetar för att hitta lösningar på människors vardagsproblem. Det gör jag i aktiv handling varje dag.

Något som jag fick tillfälle att diskutera i Örebro och sedan också sett att media tagit upp är det här med att våga och kunna låta barnen ta sig själva till skolan.

I Danderyd är det väldigt många som skjutsar sina barn, de är oroliga för den farliga trafikmiljön. Vad många inte tänker på är att de som skjutsar också är med och skapar en trafikmiljö som försvårar även för dem som bor nära skolan att promenera eller cykla.

Regeringens arbetsgrupp som ska arbeta med frågor om och för barn, tog upp just denna fråga som viktig för barns rörelse och vardagsmotion. Vi kan helt enkelt inte fortsätta den inslagna vägen att fler och fler skjutsar.

Vi måste helt enkelt vända om och se till att vi har en trafikmiljö som uppmuntrar både barn och vuxna att istället promenera och cykla! Då kan faktiskt inte alla skjutsa och köra bilen ända fram till skolporten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar