tisdag 23 oktober 2012

Nu susar det i Rinkebyskogen...

Införd i Mitt i Danderyd 2012-10-23
...och kvittras kanske också. Förmodligen mer än vanligt, av glädje över tekniska nämndens beslut att godkänna reservatsbestämmelser samt skötselföreskrifter för naturreservat i Rinkebyskogen. Nu finns ett beslutsunderlag för kommunfullmäktige, i och med detta kan också startskottet skjutas för förhandlingar med markägarna, något som kan komma att påverka reservatets slutliga utformning.

Tankarna på ett naturreservat i Rinkebyskogen har funnits länge och genom tekniska nämndens beslut har en stabil grund för fortsatt arbete och kommande beslut i kommunfullmäktige lagts.

Bestämmelser och föreskrifter har varit föremål för bred remissbehandling och glädjande nog finns ett mycket brett stöd för inrättande av naturreservat i Rinkebyskogen. Det kommer att ge skogen ett starkt skydd mot exploatering och "betongifiering" och trygga Danderydsbornas möjligheter till naturupplevelser för lång tid framöver. Föreskrifterna innebär inga större förändringar jämfört med idag men den som tänkt sig ett köpcentrum eller liknande får nog skrinlägga sina planer.

Carina Erlandsson (M) ordf tekniska nämnden
Jörgen Elfving (C) 1:e vice ordf tekniska nämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar