tisdag 24 maj 2011

Är longboard politik?

Sonen åker longboard, det är vad det låter som en lång bräda. Den har små hjul och man åker på asfalterade gång- eller vägar nedför i en hiskelig fart. Enligt sonen själv ca 60-70 km/h. Helt galet tycker jag som mamma men samtidigt, det finns mycket värre saker ungdomar kan ägna sig år. Jag försöker bara försäkra mig om att han är försiktig och har de olika skydd som köpts för ändamålet.
I traditionell ungdomsidrott organiseras verksamheten av vuxna, ofta vuxna lagledare, tränare och förening med styrelse. Longboard-åkare organiserar allt själva. Nyttig och lärorik del i det hela.
Så här kan det se ut:

På hjälmen sitter kameran. Det ingår också att filma åken, redigera, lägga till musik för att sen publicera filmerna på Youtube och Facebook. Också en lärorik del i det som för många ses som oorganiserad ungdomsverksamhet.

Vi som politiker måste också hänga med, det är inte bara de gamla traditionella idrotterna och fritidssysslorna som tar plats nu, men det är bara de gamla traditionella idrotterna och fritidssysslorna som får del av våra gemensamma skattepengar - något att tänka på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar