måndag 28 mars 2011

Kongressen

Kan inte låta bli att lite kommentera vad som hände på Stockholm Waterfront i helgen.
Juholts sk linjetal var en timme långt gammalt 60-tal. Eller var det kanske ännu äldre, retoriken kändes åtminstone inte alls som 2000-talet.
Politikerna ska ordna allt och ta hand om alla. Något eget ansvar fanns inte någonstans. Inte heller nämnde han vem som skulle betala, men det är väl som vanligt, vi vanliga jobbare med höjda skatter.
Nej, jag kunde inte höra något om företagande, arbete, utbildning, dvs allt det som verkligen gör Sverige rikare. Full fart bakåt verkar vara de nya Socialdemokraterna.
Att kommentera valfriheten när det gäller skola och sjukvård med att ägarna tar ut vinster utan att med ett ord kommentera vart pengarna tar vägen när det offentliga är huvudman i kommunala skolor. Slöseri är vad jag skulle kalla det!
Att få välja vilken doktor man vill och har förtroende för är också något fult enligt Juholt, precis lika fult som att få välja skola och pedagogik. Att också låta de som arbetar i välfärden få flera olika arbetsgivare tycks också blivit fult? Nej igen, full fart bakåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar