tisdag 15 mars 2011

Bokslutsgenomgång

Imorgon och på torsdag går KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott) igenom nämndernas bokslut med resp nämndpresidium. Jag själv och min vice ordförande ska till slottet kl 14.30 för att på två timmar redovisa hur det gått 2010 och hur vi ser framåt.

Vi har några poster som fått röd markering, det betyder att vi ser ett förbättringsområde.
Det är underhållet av våra kajer, dock har vi i årets budget lagt pengar så att det röda ska bli gult nästa år.
Programmet hamnar lyser också rött. Vi har inte lyckats nå målet att tillskapa så många båtplatser som danderydsborna behöver, båtklubbarna har långa köer. Under detta år kommer förvaltningen arbeta med en plan för att se om, var och hur det går att få till fler platser. Inventering anbefalles!

KSAU har också några nämndspecifika frågor de vill ha svar på. Vi kommer alltså prata om dagvatten, insamling av matavfall, underhållsplanen för gator o vägar. Detta och mycket annat.

9 kommentarer:

  1. Cilla Lundström15 mars 2011 kl. 23:56

    HURRA för beslutet att utreda var båtplatser kan utökas! Visserligen har det legat i uppdraget förut, men med politisk vilja kan det bli genomfört också.

    Detta blir till glädje både för båtägare och den stora del Danderydsbor som vill kunna njuta av kommunens grönområden.

    Alla parker kan inte blir marinor, vet du ;-).

    Lycka till med utredningsuppdraget! Vi delar gärna med oss av de utredningar vi gör. Några publiceras på www.cedergrenskaparken.blogspot.com och andra delges de berörda båtklubbarna direkt.

    Cilla Lundström
    Cedergrenska parkens vänner

    SvaraRadera
  2. Cilla Lundström16 mars 2011 kl. 00:02

    Hej igen,
    Måste hurra också för beslutet att upprusta kajerna. En strandskoning som helt fallit ihop och som kommer att uppskattas stort om den upprustas, är den vid Cedergrenska strandpartiet.

    Inte hela strandlinjen bör stenskos. det räcker med 30 meter, resten hålls samman väl av vegetation som vass, som dessutom behövs för att skilja park och hamn.

    Vi har utrett detta, stenskoning av parkstranden. Möjliga utföranden. Möjliga utförare. Kostnader.

    Cilla,
    Cedergrenska parkens vänner

    SvaraRadera
  3. Ur koalitionsuppgörelsen:

    "Den planerade byggnationen av en förskola på Tranholmen ska omprövas, alternativet att bygga om den så kallade Logen till förskola ska utredas på nytt. Om det inte är möjligt att anordna förskoleverksamhet på ön ska behovet tillgodoses på fastlandet."

    Trots koalitionsuppgörelsen och ca ett 90-tal lediga dagisplatser i Stocksund planerar moderater och sossar att bygga ett nytt dagis på ön för 10-tals miljoner med tillkommande dyr drift.
    S&M blir i sanning en smärtsam upplevelse för Danderyds skattebetalare!
    Är vi verkligen så överlikvida?

    Jan Hägglund
    Stocksund

    SvaraRadera
  4. I all ödmjukhet.
    Om du vill ha " lite mera drag " i bloggen föreslår jag att alla kan göra ett inlägg och inte bara en kommentar.

    Jan Hägglund

    SvaraRadera
  5. Hej Jan
    Kul att du är inne och läser och ännu roligare att du kommenterar. Förstår inte vad du menar att alla kan göra inlägg. Hjälp mig tack för självklart vill jag ha drag.
    Vänl hälsn
    Carina

    SvaraRadera
  6. Förskolan på Tranholmen kommer kosta pengar men det är lovat sen flera år tillbaka. Nu är ju också Logen utredd ordentligt och det verkar inte vara en framkomlig väg.
    Stämmer verkligen din siffra om lediga förskoleplatser i Stocksund? Jag undrar det.......

    SvaraRadera
  7. Jag menar att nu blir varje möjlighet till inlägg en kommentar till ett redan befintligt inlägg.
    Kan möjligen besökaren någonstans också stå för själva problemformuleringen?
    Då skulle du få en större dynamik ( kanske lite väl stor...? ) i diskussionerna tror jag.
    Uppgiften om antalet lediga ( eller mycket snart lediga ) dagisplatser fick jag av en moderat vill jag minnas...
    Men det är ju lätt att kontrollera med BUN och Fastighetsnämnden gissar jag.
    Det kommer ju ha en avgörande inverkan på de politiska konsekvenserna.
    Jag tror inte det finns en enda moderat, centerpartist eller kd väljare som tycker att vi ska bygga på ön under de omständigheterna.
    Skall infrastrukturen utvecklas på Tranholmen för skattepengar anser jag att öborna måste acceptera en bro.

    SvaraRadera
  8. Hej Jan
    Ok då förstår jag. Jag är nog villig att diskutera lite vad som helst, en diskussion kan ju starta här i kommentarsfältet eller via ett mejl till mig.
    Får nog kolla upp det du säger om lediga platser, tror det är BUN som har bäst koll.
    Håller med dig om bro, självklart är det en naturlig utveckling. Tror inte det går pga detaljplan nu men på lite sikt måste det nog bli en gångbro.Har träffat en del som är positiva så meningarna är nog lika delade om bro som om förskola.
    Hälsn
    Carina

    SvaraRadera
  9. Hej Carina,
    Du skriver här i bloggen att ”Förskolan på Tranholmen kommer kosta pengar men det är lovat sen flera år tillbaka.” Det är en fråga där du och ditt parti bedriver en veritabel jojo-politik. För fem år sedan lovade moderaterna i detaljplanen som antogs för Tranholmen att inte bygga ut någon kommunal service på ön. I och med köpet av tomt 73 bröt Gunnar Oom mot det löftet och trots aktiva protester från närmare hälften av tranholmens fastighetsägare klubbades igenom att ett dagis för 30 miljoner kr skulle byggas. I koalitionsöverenskommelsen med Centern som Jan Hägglund ovan refererar till beslöts att inte bygga något på tomt 73. Nu ska ni tydligen göra upp med Socialdemokraterna och bygga i alla fall.
    Jag tog med stort intresse del av din insändare i lokaltidningen Mitti där du stolt deklarerar att du kan ändra dig hur många gånger som helst. Kan du inte ändra dig bara två gånger till? En gång vad gäller att ytterligare öka på kommunens överskott på dagisplatser genom bygget av ett tranholmsdagis och en gång vad gäller att bygga en marina i Cedergrenska parken?

    SvaraRadera