tisdag 24 november 2015

Budgetfullmäktige

Igår kl 18 inledde vi årets budgetfullmäktige. Det blev en som vanligt ganska tjatig tillställning. En fråga som många tog upp, väldigt många gånger var beslutet om att teckna överenskommelse med Länsstyrelsen om flyktingmottagande för i år.

När vi i fullmäktige i mars i år beslutade om flyktingmottagning yrkade Centern ett tillägg till beslutet, "under förutsättning att bostäder kan ordnas". Frågan gick till votering och det finns alltså svart på vitt att C röstade emot majoritetens förslag till överenskommelse med Länsstyrelsen!

Flera av majoritetens företrädare ville igår få C att erkänna att de inte stod bakom beslutet om flyktingmottagning, utan att de istället gick på Sverigedemokraternas linje att säga nej.
Flera centerpartiester menade dock att de visst var med på beslutet i mars? Ja så rullade en enda fråga fram och tillbaka...

Här finns länk till protokollet.

I övrigt inleddes budgetfulllmäktige helt enligt traditionen med en allmänpolitisk debatt. Det innebär att ledamöterna få ta upp och prata om vad som helst. Så blev det också!

Mitt inlägg handlade om just flyktingmottagning. Hur vi i Danderyd klarar av vårt uppdrag att erbjuda ett bra mottagande av både ensamkommande unga och nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd. Denna fråga har ännu inte direkt någon bäring på kommunens budget så jag tyckte det var lika bra att ta upp den igår så kan jag fokusera på kronor och ören när vi ska behandla socialnämndens budget på torsdag.

Idag blir det lite vanligt jobb; har fakturor att skriva, räkningar att betala, skatt att redovisa.
Arbetet med moderatföreningens bokslut och övrigt arbete inför årsmötet i februari är det också dags att sätta igång nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar