tisdag 28 februari 2012

Sportlovet och lugnet fortsätter

Danderyd är nästan helt avfolkat, imorse när jag gick igenom garaget i Mörby centrum stod det bara några enstaka bilar parkerade. Det tycks som om alla har åkt på sportlov. Faktiskt rätt skönt att slippa köer och trängsel.

Alla mina möten igår gick bra. Först besök på mammografienheten på Danderyds sjukhus.
Det var intressant att höra hur man, flera olika yrkesgrupper, arbetar tillsammans för patientens bästa. Blev dock lite undrande över att höra att inte alla kvinnor väljer att gå på mammografiundersökning när man blir kallad. Därför en liten uppmaning från mig; gå på mammografi - det kan gälla livet!

GE Capital har nyligen flyttat hela sin stockholmsverksamhet hit till Danderyd och Skanskas gamla huvudkontor på Vendevägen. Där sitter nu ca 650 personer på flera olika enheter inom GE, vi träffade VD och några medarbetare på GE Real Estate. Kontorshuset är helt och hållet nyrenoverat och lokalerna var ljusa och fina.

Sedan ett möte med Norrvatten. Styrelsen har lagt förslag om en ny förbundsordning som innebär att man vill dela upp taxan till både en fast och en rörlig del. För oss vattenkonsumenter blir det ingen skillnad eftersom kommunens VA-taxa redan idag är uppdelad på dels en fast del (60 %) och en rörlig del. Alla medlemskommuner måste vara överens och min personliga uppfattning är att vi bör gå på styrelsens linje.

Trafikverket var nästa möte på agendan. Vi diskuterade hastighetsgränsen på motorvägen...som vanligt! Trafikverket avser sänka den tillåtna hastigheten till maximalt 70 km/h under säsongen med dubbdäck, dvs mellan den 1 oktober och den 15 april. Detta är tänkt att införas från och med kommande vinter. Avsikten är inte buller utan bara för att få ner de skadliga partikelhalterna.

Slutligen så avslutade jag dagen med ett möte på tekniska kontoret där jag tillsammans med teknisk direktör Lasse Eliasson och nämndsekreterare Linn Tjus gick igenom kommande ärenden till tekniska nämnden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar