torsdag 17 november 2011

Två intressanta möten idag

Dagen började med beredningsutskott inför tekniska nämnden nästa vecka. Listan var ovanligt lång med många besluts- och några informationsärenden. Här kan nämnas bl a förslag om ny avfallstaxa. Nu gällande taxa är för hög och pengarna avfallskollektivet betalar in samlas i hög på tekniska kontoret. Nu är det dags att göra slut på dem och därför sänks både den fasta grundavgiften och dessutom kostnaden för en del tilläggstjänster, som t ex hämtning av trädgårdsavfall.

Förslaget innehåller också ett stort mått av miljöstyrande inslag. Bl vill vi komma bort ifrån sorteringen av matavfall till säck från sk verksamheter som skolor, förskolor etc, denna går nämligen tillsammans med de vanliga soporna till förbränning.
Istället vill vi att man sorterar matavfallet till en behållare som hämtas separat och omvandlar de gamla matresterna till biogas. I stockholmsområdet är det idag stort brist på gas och de som valt att köra biogasbil kan inte alltid räkna med att tanka miljövänligt.

Bland det som BU informerades om var hur arbetet med båtplatsutredningen fortskrider. Tekniska kontoret har till dags dato haft kontakt med båtklubbarna för att där höra bl a om aktuell kösituation. Inom kort ska också stadsbyggnadskontoret höras om aktuella detaljplaner och vad de medger på respektive plats.
Till nästa BU i december får vi ytterligare en avrapportering om hur arbetet går.

Ikväll har vi gruppmöte inför kommunstyrelsen på måndag. Inte så många tunga frågor förutom två som ligger inom tekniska nämndens ansvarsområden.
Ett handlar om ett förslag till ny VA-taxa. Det är en mycket komplicerad fråga och jag hoppas att mina förberedelser inför redogörelsen faller i god jord och att nu alla kan ställa sig bakom taxeförslaget.

På det privata planet är jag jätteglad idag för imorgon förmiddag kommer stora sonen hem på 10 dagars sverigebesök. Han bor långt bort och det går lång tid mellan gångerna vi träffas. Jag längtar verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar