fredag 25 november 2011

Senaste nämnden

Vid onsdagens möte med tekniska nämnden fattades en del kloka beslut. Bl a kan nämnas ett förslag till ny avfallstaxa. Avfallstaxan har tidigare visat sig vara för hög och nu ska överskottet tillbaka till avfallskollektivet. Det sker bl a genom att grundavgiften sänks, dessutom sänks avgiften på flera av tilläggstjänsterna. Strukturen på taxan förändras inte men det ger en mera miljöstyrande taxa som ligger helt i linje med den av fullmäktige antagna avfallsplanen.

Nämnden beslutade också att skicka föreslaget "Lekplatsprogram" på remiss till berörda nämnder. När nämnden fått in remissvaren ska programmet gås igenom igen innan det slutligen kan antas.
Tanken är då att förvaltningen ska ha ett arbetsdokument att arbeta efter när lekplatser ska utformas och underhållas. Kanske blir följden den att vi av ekonomiska skäl måste minska på antalet kommunala lekplatser till förmån för färre men större och roligare.

Tekniska nämnden hade också ett stort ärende om kajer. De är gamla fina stenkajer som legat i mer än hundra år, nu börjar vissa ramla ut i sjön och något måste göras. Dessutom måste ökande vattenflöden tas med så det kan innebär att vi måste bygga högre än idag. Eftersom det är mycket av själen i Djursholm som ligger i promenadvägarna runt Värtan kommer också intresserade att inbjudas till möten då synpunkter och tankar ska tas tillvara i arbetet.

En lite mindre men kanske ändå stor och viktig fråga är den om hundrastgårdar. Nämnden uppdrog åt förvaltningen att pröva förutsättningarna att i första hand anlägga en hundrastgård någonstans i kommunen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar