onsdag 29 augusti 2012

Vi vill bygga studentbostäder i Danderyd!

Flemingsbergs centrum
Bostadsbristen för Stockholms studenter är ohållbar. Beklagligt nog erbjuder Danderyd inget boende för studenter. Vi tycker det är hög tid att också vi tar vårt ansvar!


Att det går att bygga bra bostäder till studenter har Huddinge kommun visat genom ett nybyggt häftigt hus med 169 lägenheter i Flemingsbergs centrum. Det som krävs är att kommunen anvisar mark att bygga bostäder på - till just studenter. Precis det som Huddinge gjort.


Studenter efterfrågar lägen med bra allmänna kommunikationer, Danderyd har mycket bra kollektivtrafikförbindelser till flera högskolor.
Vi tycker det skulle vara möjligt att hitta marken som behövs kring Mörby centrum eller Danderyds sjukhus. Förutom att vi vill att även Danderyd ska vara med och bidra i detta, är det viktigt för kommunens tillväxt och attraktivitet att erbjuda även studenter att kunna bo kvar, men också att flytta in.


Isabella Jernbeck och Carina Erlandsson
2 kommentarer:

 1. Men vänta nu... Ni i Alliansen har förkrossande majoritet i Danderyd. Varför börjar ni inte bara att bygga studentbostäder då? Eller är detta ett konkret löfte att bygga studentbostäder. I så fall jättebra! Men när och hur många?

  SvaraRadera
 2. Hej Mika
  Vi har demokrati både inom vårt parti och dessutom samarbetar vi med två andra partier. Det gäller att vi kommer överens om var de kan byggas, somliga vill inte bygga alls och särskilt inte här....eller där!
  Isabella och jag skrev artikeln för att vi seriöst vill bygga, vi tar med detta initiativet och vill börja med att inventera och se var det skulle gå. Kraftledningarna håller på och tas ner då friläggs mark som skulle kunna gå att använda.
  Sen handlar det om modet, det politiska modet att säga JA fast kringboende protesterar. Det modet har vi och vi är beredda att ta striden.
  Hälsningar
  Carina

  SvaraRadera