onsdag 17 november 2010

Vad händer i Cedergrenska parken...

ja just det...det kan man undra om man tar en titt i min mailbox som fullständigt svämmar över med mail om asfaltering, nedsågning av fruktträd, skövling av skogen, utbyggnad av parkeringsplats.....osv osv. Faktum är att det faktiskt inte händer nånting alls.

Det som har hänt är att detaljplanen över Cedergrenska parken vunnit laga kraft. Planen säger att det i vattenområdet som gränsar till Stocksunds Båtklubb finns möjlighet att lägga ut mindre bryggor. Just nu tittar tekniska kontoret tillsammans med båtklubben hur det skulle kunna vara möjligt att få till ytterligare ett antal båtplatser i området.

Hur det i detalj ska se ut och om det överhuvudtaget är möjligt vet vi således inte idag. Tanken är dock att ge möjlighet till ett antal familjer att ha sin båt i närheten, dvs i Stocksund. Idag står över hundra båtägare i kö, bara till Stocksunds Båtklubb.

När projektledaren på tekniska kontoret ritat färdigt och skisserna är presenterade för båtklubben tänker jag kalla till ett informationsmöte där dels båtklubben redogör för situationen och dels tekniska kontoret berättar hur man tänkt sig det hela.

Cedergrenska parken är klassar som kulturpark, så skall den också förbli. Alla de unika träden, fruktträdgården, grusgångarna, ja egentligen alltihopa ska förbli som det varit. Parken ska vi vårda och vara rädda om, det tycker båtägarna också. Förresten är de också stocksundsbor, de allra flesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar