fredag 26 februari 2016

Att bli gammal

Hur lätt är det att bli gammal, ja vi är väl alla på väg och vägen dit känns rätt bra. Men när man är framme vid målet, hur känns det då? Det måste kännas bra på riktigt, i hjärtat.
Vi gör i kommunen egna mätningar, det görs nationella och det går nog inte att räkna dem alla egentligen. Den senaste är en stor mätning som heter;  Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Danderyd ligger rätt bra till, även om inte 100% är nöjda med allt men vi ska absolut inte slå oss till ro utan fortsätta utveckla.

Den 21 januari gick tiden ut för att lämna anbud på byggande och driften av vård- och omsorgsboende i kv Ginnungagap i Djursholm. Ligger på ängen snett emot Vasaskolan där fd Pärlans förskola ligger.
Nu hoppas jag att de som är experter och ska utvärdera fick en stor bunt kuvert att sprätta upp. Vi har redan idag boenden som drivs privat t ex Blomsterfonden i Svalnäs och Tallgården i Enebyberg, Aleris driver Odinslund och Attendo Mörbylunds gruppboende. Övriga vård- och omsorgsboenden drivs av kommunen.
Silverpark, Täby
Vid utvärdering är själva innehållet, dvs vården och omsorgen den allra viktigaste parametern. Priset på marken, dvs hur mycket pengar kommunen får för försäljningen är naturligtvis viktigt men inte avgörande.
Jag utgår ifrån att de som redan är etablerade här i Danderyd vill vara med på ett hörn, det finns också flera andra företag som är etablerade i vårt närområde.

I höstas var jag med på invigningen av Silverpark i Täby, så fint, ljust och trevligt vård- och omsorgsboede drivs av Vardaga som driver flera boenden i bl a Täby.

Det är självklart viktigt att vi får ett hus som vi kan vara stolta över. Det ska vara snyggt och passa in i miljön. Erfarenheten säger dock att det finns risk för att kringboende överklagar men vi får hoppas på att det inte försenar bygget i onödan. Med en bra dialog och samtal med grannarna är jag övertygad att det kommer bli riktigt, riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar