torsdag 3 september 2015

Hösten är här

Nu tycks vi ha fått höst, och det med besked! Regn och rusk, fast jag tycker det är mysigt. Sommaren har varit skön och avkopplande och det känns riktigt roligt att ha en nästintill fulltecknad kalender.

Igår hade socialnämnden sammanträde med bl a budget för 2016 på agendan. Nämnden beslutade helt och hållet enligt förvaltningens förslag. Socialnämnd en har väldigt mycket pengar att ansvara för, det medför förstås ett mycket stort ansvar att vi använder pengarna på rätt sätt. Av kommunens totala budet gör socialnämnden av med ca en tredjedel!

I övrigt är det två tankar jag ägnar mig åt just nu, dels naturligtvis flyktingfrågan. Hur ska vi kunna erbjuda en god integration och ett gott mottagande av de människor som kommer hit till oss. Ett bekymmer är hur vi ska ta hand om de ensamkommande barnen. Vi skulle så gärna vilja ha familjehem här i kommunen, det har vi inte ett enda. Finns det någon därute som har plats för en unge till så kontakta socialkontoret, de och vi i nämnden blir överlyckliga!

En partikollega till mig, Thomas Ardenfors, Sollentuna, har i många många år öppnat familjens dörr och hjärta för ett stort antal barn. Nu har Thomas skrivit en bok om deras erfarenheter och jag har beställt. Läs gärna mera om boken här.

Den andra frågan jag ägnar mig åt är hemtjänsten. Många äldre vill gärna bo kvar hemma och det ska vi naturligtvis tillmötesgå men då behövs en riktigt bra hemtjänst. Att öppna dörren och släppa in en helt främmande människa är inte alltid så roligt. Vi måste se till att alla länkar i kedjan fungerar fint, från handläggaren på socialkontoret till undersköterskan som kommer och hjälper till. Denna fråga kommer jag själv att följa under hösten och just nu planeras för att jag ska kunna besöka hemtjänstföretag och också följa med någon eller några under en dag för att följa arbetet på plats och ställe. Återkommer med rapport här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar