tisdag 10 mars 2015

Beslutat igår

Vi hade en två timmar lång debatt i fullmäktige om flyktingmottagande. Sverigedemokraten argumenterade så jag blev gråtfärdig, fy vilken människosyn. Riktigt obehagligt.

Danderydscentern argumenterade för sin uppfattning att ta emot flyktingar "under förutsättning att bostäder kan ordnas". Den som känner till Centern, Kristin Eriksson och Siv Sahlström vet att de inte brukar vilja bygga. Det innebär i själva verket att både SD och C säger nej till att Danderyd ska utöka sitt flyktingmottagande, dock med lite olika argumentation.

Personligen argumenterade jag för att vi ska utöka vårt flyktingmottagande. Bostäder måste vi sätta till alla klutar för att fixa och det måste säkert till lite mera okonventionella lösningar. Det kan handla om att använda en del av våra pensionärslägenheter, sätta upp paviljonger och självklart ska vi vädja till våra privata fastighetsägare att hjälpa till.

Vi har goda förutsättningar att integrera de människor som kommer hit, ett stort föreningsliv t ex. Jag talade också igår med kyrkoherde Staffan Hellgren för att vi ska samarbeta, han var glädjande mycket positiv till detta.

Hela debatten går att lyssna på via länken här, från kl 14 idag tisdag 10 mars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar