fredag 6 februari 2015

Insändare i Mitt i Danderyd

I veckans nummer av Mitt i Danderyd skriver elever på Vasaskolan insändare. Roligt att få höra elevernas tankar och vad de tycker.

En elev, Hedda 12 år, skriver "Vi vill ha färre statyer och fler lekplatser". Där utvecklar hon sina tankar om att vi inte ska lägga pengar på statyer utan hon vill istället ha "…mer affärer, mer lekplatser och saker som barn gillar, inte dumma statyer som omgivningen lägger en massa tusenlappar på".
Det var ord och inga visor, jag tycker det är underbart när elever ges möjlighet att uttrycka sig. Stort tack till deras lärare!Så här svarar jag:

Du vill inte att vi lägger skattepengar på inköp av statyer. Det känns bra att få säga att vi inte gör det.
T ex är de båda stora bronsskulpturerna vid Mörby centrum sponsrade, den vid själva centrum av Diligentia och den vid Statoilmacken av en privatperson. Hade vi inte haft den möjligheten skulle det inte blivit några skulpturer, utan rondellerna hade fått enklare utsmyckning i form av blommor och buskar, som det ser ut i de flesta andra.
Sponsring är något väldigt positivt. Vi får det snyggt i vår gemensamma yttre miljö och alla får något vackert att vila ögonen på, utan att vi behöver snåla in på annat.

Här i Danderyd gör vi precis som du säger. Vi använder skattepengarna till nödvändiga och viktiga saker som t ex förskolor, skolor, idrottsplatser och lekplatser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar