tisdag 17 februari 2015

17 februari

Vi hade kommunstyrelsemöte igår. Tänk att jag inte blir förvånad över centerns agerande... Vid förra mötet gick de armkrok med S och MP och röstade nej till försäljning av en markbit för bostäder. De röstade samtidigt nej till över 60 miljoner kronor som kommunen får för marken.

Igår hade vi att besluta om en överenskommelse med Länsstyrelsen om en utökning av vårt flyktingmottagande. I oändligt stora, förfärliga platser runt Syrien lever barn i en misär som inte någon ska behöva uppleva. Självklart ska vi hjälpa till och självklart ska vi slå knut på oss för att kunna utöka vårt mottagande och svara upp till Länsstyrelsens önskemål.

Hur tänker då centern? Ja, de tänker inte som jag och vi...?
De ville lägga till några ord till beslutet; att vi ska gå med på detta "under förutsättningar att bostäder kan ordnas".
I en kommentar fälldes också orden "vi ska erbjuda ett värdigt boende". Men hallå! Med den reservationen kommer vi aldrig lyckas. Det finns inte många kommuner som skulle lyckas om de reserverade sig så...!
Vi måste helt enkelt hjälpa till! Ingen har väl något svar på bostadsfrågan idag men det måste helt enkelt gå. Först ska kommunens alla fastigheter dammsugas sen får man väl titta på paviljonger och platser där vi kan ordna något, åtminstone tillfälligt.

Denna fråga ska upp i fullmäktige för beslut och vi får väl se om Centern bjuder upp Sverigedemokraterna till dans...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar