måndag 15 april 2013

Ny lättakut vid Danderyds sjukhus

Carina och Isabella Jernbeck

I morse kampanjade Isabella Jernbeck och jag för att visa upp och informera om att en ny lättakut öppnar vid Danderyds sjukhus idag den 15 april.
En första medicinsk bedömning i samband med ankomsten till akutmottagningen gör att patienten blir snabbare omhändertagen, antingen på lättakuten eller på den vanliga akutmottagningen.
Målet är att patienter snabbt ska få vård. Förebilden är lättakuten vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge som gett mycket goda resultat.
- Det här är ett bra sätt för att patienterna ska få vård så snabbt som möjligt, och effektivt för oss på akuten som nu kan fokusera på de svårast sjuka patienterna, säger Dan Lindblom, chefläkare, Danderyds sjukhus.
Lättakuten kommer att vara öppen klockan 8-22 alla dagar och bemannas av allmänläkare, med stöd av specialister under jourtid. Verksamheten räknar med att ta emot omkring 15 000 patienter varje år.

2 kommentarer:

 1. Vad tycker distriktsläkarna om att jobba extra på lättakuten på helger och kvällar, och får dom ta ut kompledigt? Hur blir då bemanningen på vårdcentralerna?

  Distriktsläkare som snart går i pension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry för sent svar, noterade dessvärre inte det tidigare.
   Jätteviktig fråga du tar upp. Självklart ska ju inte vårdcentralerna dräneras på duktiga läkare för att bemanna lättakuten.
   Vet faktiskt inte hur det är tänkt att fungera. Måste noga följas upp så att inte dina farhågor besannas.
   Vänliga hälsningar

   Radera