fredag 12 april 2013

Full rulle

Att ta en veckas påsklov straffar sig. Fy vilken vecka det här varit, och den är inte slut än..... Tiden har varit knapp även för mig att sitta vid datorn och skriva här på bloggen. Förhoppningsvis lugnar det ner sig lite nu. Den som väntar på nåt gott...........

Många kvällar ägnas åt politik, så även den här veckan...

Upp och nervända världen i Danderyd.
Måndagen började med kommunfullmäktige, inte så många ärenden men vi hade att besluta om reviderad budget samt ombudgeteringar. Blev lite debatt eftersom vi och oppositionen inte var helt överens. Konstigt men här i Danderyd är det (FP) som opponerar och som vill använda skattebetalarnas pengar ganska frikostigt. Det som vanligtvis kännetecknas av de röda?

I tisdags var det kommunstyrelse. Mötet inleddes med en genomgång av direktören för Danderyds Sjukhus AB som berättade om deras planer för om- och tillbyggnad. När Nya Karolinska i Solna står färdigt blir det färre patientplatser och eftersom den här regionen växer behövs fler, många fler, platser på våra sjukhus. Akutmottagningen på Danderyds sjukhus kommer byggas om och dessutom kommer flera avdelningar beröras i och med flyttningar och omdisponeringar av de befintliga lokalerna.

Onsdagen var en dag fylld av politik! Började direkt på morgonen med planberedning.
Direkt därefter styrgruppsmöte om Mörby C. Även om inget syns utåt så pågår arbetet för fullt med planering, diskussioner och förhandlingar. Vårt Nya Mörby centrum kommer inte stå klart imorgon men den som väntar på nåt gott.........

Nya Danderyd - på rätt väg av egen kraft
Som avslutning på onsdagen hade vi teknisk nämnd där vi fortsätter arbetet och direktiven till förvaltningen med arbetet att få fler att välja cykeln. Vi tar fram en cykelplan och fortsätter utbyggnaden av gång- och cykelvägar.

När blir rondellen i korsningen Vendevägen/Mörbyleden färdig?
Slutbesiktning sker i mitten av maj. Vintern har inte tillåtit vägarbeten såsom planerat, alltför kallt och alldeles för mycket snö har gjort att det dragit ut på tiden. Den som väntar på nåt gott............

Hela torsdagen var det den årligen återkommande företagsmässan i Mörby centrum. Många utställare visade upp sig och det roligaste var de många eleverna från flera av kommunens skolor som arbetat med Ung Företagsamhet och gavs tillfälle att visa vad de jobbat och jobbar med.
Från tekniska kontoret deltog energi- och klimatstrateg Ruth Meyer. Genom stöd från Energimyndigheten erbjuds opartisk energi och klimatrådgivning - kostnadsfritt! Vill du ha hjälp och tips på hur du kan minska din energiförbrukning så kontakta Ruth på tekniska kontoret. Hon har en hel massa tips att bjuda på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar