onsdag 6 mars 2013

Tillbaka i vardagen

Efter att ha firat några dagars sportlov hos sonen i USA är jag nu åter i selen i kommunpolitiken hemma i Danderyd. Skönt att vara borta och riktigt få koppla av och en promenad på Manhattan ger energi, men självklart är det jätteroligt att vara tillbaka i vardagen igen.

Kan inte undanhålla er en mobilmast som jag fotade i USA. Kreativt vill jag lova; är det verkligen en mast eller är det en ståtlig tall?


Det är ju annars precis så här dagarna ska se ut; möten, möten och nya möten med härliga engagerade och lika samhällsintresserade människor som jag själv!


Måndag kväll var jag på ett mycket intressant möte om kommunens Översiktplan. Dokumentet håller just nu på att uppdateras och under året kommer möten och diskussioner avlösa varandra innan vi någon gång under 2014 har en ny aktuell gällande Översiktsplan. Att det här är en brännande politisk fråga syntes tydligt i måndags, det var inte direkt meningen att vi skulle debattera men med ca 60 politiskt engagerade är det svårt att undvika!

Igår tisdag hade vi del 1 av vår kandidatutbildning. Det gäller att hela tiden hitta nya intresserade danderydsbor som är villiga att åta sig ett politiskt uppdrag. Att många är intresserade av samhällsfrågor vet vi men att därifrån ta steget........
Förhoppningsvis lyckades vi ändå så något litet frö så att vi får nya förtroendevalda på våra listor i valet 2014.

Idag och imorgon har vi ska bokslutsgenomgångar. Det innebär att kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med kommunens ekonomikontor går igenom alla nämnders bokslut. Tekniska nämnden ska inför skranket kl 14.30.
Nej då, vi har verkligen inget att skämmas för. Det som sticker ut är kostnad för vinterväghållning som överskrider budget med 5,5 miljoner kronor. Budget och budget? Det går ju inte att ens gissa hur mycket det kan kosta, det blir vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar