tisdag 25 september 2012

Fullmäktige igår

Igår inledde den politiska terminen på riktigt i och med fullmäktiges första möte. Vi hade en kort lista och var också klara redan vid halv 9.

Bl a hade vi att ta ställning till en motion från (FP) som handlade om parkeringsregler i allmänhet och parkering i och ikring skolorna i synnerhet. Konstigt nog ville motionären att vi skulle underlätta för bilisterna att skjutsa sina barn till skolan genom att förenkla möjligheten till parkering.
Detta går stick i stäv med tekniska nämndens ambitioner som ju istället vill att färre skjutsar med bil och fler barn går eller cyklar till skolan! Kommunledningskontoret hade också ett mycket bra svar där de gick helt och hållet på tekniska nämndens linje. Så blev också fullmäktiges beslut ett avslag på motionen.

Alla vi danderydsbor måste hjälpas åt att minska bilåkandet. Det går inte alltid att lämna bilen hemma men om man inte av slentrian tar bilen är mycket vunnet.

Blev faktiskt förvånad över motionen och att (FP) är bilkramare trodde jag nog inte...

Idag på morgonen hade Frukostklubben besök av landshövding Chris Heister. Hon berättade om regionens utmaningar och vilka förväntningar som finns på länets kommuner att bli bättre på bostadsbyggnade. Ska vi i fortsättningsvis kunna hålla oss kvar på toppen när det handlar om innovationer och utveckling måste vi ha bostäder till alla dessa människor som lockas hit.

Personligen vill jag att Danderyd på allvar tar tag i frågan om studentbostäder. Vi måste hjälpas åt och erbjuda bostäder till alla ungdomar som studerar på någon av alla 19 högskolor som finns i regionen. Många av våra egna ungdomar studerar vidare och var ska de bo?

Det finns mark, både vid Danderyds sjukhus och runt Mörby centrum som genom det goda läget med både tunnelbana och Roslagsbana i närheten skulle passa utmärkt bra till ett hus med åtminstone 100 studentlägenheter. Då skulle jag bli nöjd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar