onsdag 12 oktober 2011

Tekniska nämnden idag

Ikväll kl 19 är det dags för tekniska nämndens oktobersammanträde. Den stora gruppen bestående av (KD), (C) och (M) träffas redan 17.30 för att gå igenom ärendelistan. På kvällens agenda står bl a;

att godkänna tekniska kontorets förslag till kvartalsrapport per den 30 sep och prognosen för helåret.
Prognosen visar att den stränga och snörika vintern kostat mycket pengar och att det blir en mycket negativ avvikelse på kontot "gata och väg". Det är ju inte något att förvånas över.

Öppna sammanträden
Fullmäktige biföll i maj en motion av (C) om möjligheten att införa öppna nämndsammanträden. Personligen är jag positiv till tanken att låta danderydsborna sitta med och lyssna. Att delta i debatten tror jag däremot blir ogörligt. En annan idé man skulle kunna ha är ett öppet möte i anslutning eller en tid innan nämndmötet. Då skulle intresserade kunna delta i diskussionen och vi skulle få en bred dialog i aktuella politiska frågor.

Vi fattar inget beslut utan diskuterar frågan och tar upp den för beslut vid kommande möte, antingen i november eller december.

Vi får också slutredovisning av ett par av exploateringsprojekten, det är Enmans väg och bullerskärm vid E18 vid Enebyängen.

Hela dagordningen med underliggande handlingar finns på kommunens hemsida, länk här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar