måndag 10 oktober 2011

Budget, budget, budget

Det är mycket budgetprat nu. Tiderna ser helt annorlunda ut än de gjorde i juni. Det gäller att hålla hårt i slantarna!

Under hela lördagen satt vi i koalitionen på Slottet och gick igenom alla nämnders budgetförslag. Det gäller att ställa viktigt mot oviktigt, angeläget mot mindre angeläget. Svårt och tufft men politik är ofta en fråga om prioriteringar.

Veckan började med ordförandegrupp, jag tror faktiskt alla var där idag, trångt runt Olles konferensbord. Vi ska informera oss och varandra om vad som händer ute i de olika nämnderna. Nyttigt att ses och prata där det är högt i tak, vilket vi har på våra möten. Dock en mycket trevlig ton och gott samtalsklimat, även om vi naturligtvis inte håller med varandra i allt.

Har kört igenom min gamla Volvo i biltvätten på Statoil. Ska i eftermiddag besiktiga den på verkstaden. Blev påkörd för en tid sedan och nu ska vi se hur mycket kalaset att laga kan kosta. Självklart tvättar jag på Statoil, ja vilken mack som helst går bra, för de skickar inte ut smutsvattnet rakt ut i dagvattennätet. Det är alltså en positiv miljöåtgärd! Vill man hellre tvätta själv hemmavid så kör då ut bilen på gräsmatten, betydligt bättre för miljön!

Riktigt skrutt att varken Juholt eller Ohly ställde upp på debatten i Agenda igår kväll. Juholt borde vara intresserad av att prata politik. Somliga kallar det sandlådefasoner och jag är nog beredd att instämma i det. Bra kommentarer från SvT, de bestämmer - inte politikerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar