tisdag 25 oktober 2011

Fullmäktige igår

Igår kväll hade vi fullmäktigesammanträde. Listan var inte så lång men för egen del fanns två ärenden som rörde tekniska nämnden och dessutom hade jag fått en interpellation av Bengt Sylvan (FP).
Ärendena handlade båda två om tilläggsanslag. Tekniska nämnden kunde i mars konstatera att vintern gått hårt åt våra vägar och gator. När vi väl hade fått fram ett ordentligt beslutsunderlag var vi framme i juni månad och då lämnade vi en begäran till kommunfullmäktige om ett tilläggsanslag om 2,7 miljoner kronor.
Detta ärende hade fullmäktige uppe igår, nu när året börjar ta slut och det bara är två månader kvar tills vi går in i nytt år med nya pengar tyckte jag det inte var så mycket att bråka om.
Det tyckte däremot både (FP), (S) och (MP), men det är klart dessa tre oppositionspartier har alltid mycket mera pengar att röra sig med. De kan alltid ropa på skattehöjning om inte pengarna räcker till. En skattehöjning är det sista jag som moderat vill ta till, det ska bara göras om alla andra utvägar är stängda!
De flesta tror nog att (FP) också håller hårt i pengarna men denna ideologi gäller inte i Danderyd. Nej, här går man i lag med skattehöjarna (S) och (MP) och dessutom utan att blinka?

Interpellationen var faktiskt på samma tema? Trots att vi i början på kvällen diskuterat frågan ordentligt, något som också framgick av dagordningen, ville alltså (FP) ha upp frågan igen? En opposition som inte verkar veta vad den gör eller på vilket ben den ska stå är ingen riktig opposition!

Trots att Bengt Sylvan (FP) är arvoderad på deltid som oppositionsråd och har ca 37000 kronor i månaden på halvtid har han ännu inte haft tid att sätta sig in i ärendena på tekniska nämnden? Han verkar fortfarande inte förstå principen på hur vi hanterar snöröjning här i Danderyd? Tänk att vi danderydsbor betalar honom så mycket och får så lite tillbaka? Jag undrar faktiskt vad han lägger sin tid på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar