måndag 6 september 2010

Det börjar hetta till

Igår lyssnade jag till Lars Ohly, intressant. Undrar om Mona Sahlin riktigt förstod vem hon satt i båten......Uppenbart är i alla fall att Vänstern haft stort inflytande på utrikespolitiken.
Var ute och kampanjade igår på Gärdet där Tjejmilen gick av stapeln. En hel massa duktiga kvinnor och många av dem var faktiskt intresserade av lite politikprat före start. Rut är något som väldigt många värnar om, knapparna gick åt som smör i solsken. Riktigt kul! Där en viktig fråga för stressade storstadsbor, inte bara kvinnor förresten, deras män ville också bära Rut-knapp.

Här i Danderyd är det politikprat både i valstugan och när vi knackar dörr hos danderydsborna. Många är glada och intresserade, önskningarna om lycka till är många.

I fredags var jag med på invigningen av en sorteringsanläggning för matavfall på Hagbytippen i Täby. Låter kanske inte så kul men är faktiskt riktigt spännande, som allt annat som har med avfall och sopor att göra. Om vi inte minskar avfallsmängden måste i åtminstone se till att vi sorterar på bästa sätt. Bästa sättet är inte att kasta matrester i soppåsen. Först och främst är det nog en utbildningsfråga, undrar om skoleleverna lär sig att laga mat på rester? Faktiskt är det så att somlig mat blir godare som rest, konstigt men sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar