onsdag 29 september 2010

Turbulent

Nu är det rörigt vill jag säga. Idag kunde vi höra vårt största oppositionspartis förerädare säga att vårt kommunalråd borde ta sin Mats ur skolan. Även (fp) var inne på samma linje, dock i mildare ordalag....
Imorgon har vi styrelsemöte för att diskutera den uppkomna situationen. Oj, oj, oj!

Vi är inte riktigt vana vid situationen, men ambitionen måste vara att hitta ytterligare minst ett parti att samarbeta med under de kommande fyra åren. Det är unikt för Danderyd, här brukar det vara stabil moderat majoritet...

Har vi blivit en helt vanlig borgerlig kommun? Ja, kanske........

6 kommentarer:

  1. Valanalys?
    Under den senaste mandatperioden har kommunens moderater aldrig missat ett tillfälle att slå sig själva för bröstet, det må sedan gälla listplaceringar inom skolans värld eller något annat. Mindre framstående placeringar t.ex. inom miljöområdet har lämnats utan kommentar. Försök förstå att väljarna tröttnar på detta eviga behov av självhävdelse.
    Skyskrapan, ett gigantiskt Mörby Centrum, bullerproblem och båtklubbarnas arrende är bara några exempel på när ni valt att nonchalera era egna väljare trots kraftiga protester. Säkert applåderas inte detta av partiets alla politiker men det verkar som om några ledande personer satt detta beteende i system, vilket är allvarligt nog.
    Vart tog ödmjukheten vägen? Ett parti utan förmåga att lyssna till sina väljare saknar existensberättigande. Ni verkar ha glömt bort att det är väljarna som är era uppdragsgivare.
    När det går åt skogen för ett företag, brukar den ansvariga chefen få bära hundhuvudet. Är det dags för nya kvastar i moderaterna ?
    mvh
    Sten Sanderoth

    SvaraRadera
  2. Jag vill bara instämma i kommentaren ovan. Valresultatet är en seger för demokratin både i kommunen och ävem för partiet internt. Isabella fick många personröster och väljarna hoppas nog att det ska bli ett mer lyhört, ödmjukt och mindre grabbigt moderatparti i Danderyd i fortsättningen. Helst med en ledare som hellre drömmer om lummiga villaträdgårdar där tystnaden bara bryts av fågelkvittret än om ett gigantiskt bullrigt förortscentrum med sin hundrameters-skyskrapa.

    SvaraRadera
  3. Isabella har nu i tre val fått mest personkryss! Hon är verkligen att gratulera, det gör jag av hela mitt hjärta!
    Visst skulle vi vilja ha det tyst och lummigt med lite fint fågelkvitter i bakgrunden. Det skulle jag gärna ha själv också, sittande på min balkong på sjätte våningen i Mörby centrum när jag blickar ut över det fula, skräpiga området kring centrum.
    Trafikverket är knepiga, de låter allt som oftast trafiken ligga på över 100 km/h förbi, och då bullrar det! Om bilarna låg i högst 70 skulle det både bli tystare och bättre luftkvalitet.

    SvaraRadera
  4. Jag föreslår är att kummunen uppvaktar Trafikverket tillsammans med övriga Nordostkommuner och kräver gemensamt att man gör något åt bullret. Detta problem måste lösas, särskilt om Nordostkommunerna ska expandera som planerat. Hastighetssänkning, tyst asfalt och bullerplank är bra tillfälliga lösningar tills tunneln kommer på plats.

    En tunnel för E18 är faktiskt inte så orealistisk som kommunalrådet anser om man använder sig av flera finansieringsalternativ än bara exploitering av marken som frigörs, t.ex. biltullar, något ökad kommunalskatt, försäljning av annan mark i kommunen, infrastrukturavgift vid nybyggnation i Nordostkommunerna, samfinansiering med vägverket m.m. Även om det skulle ta decennier innan visionen kan realiseras så är det värt kampen eftersom status quo inte är hållbart på sikt.

    SvaraRadera
  5. Carina Erlandsson1 oktober 2010 kl. 16:05

    Hej
    Tack för inlägg. Jag gillar verkligen att ha dialog och det här är ju ett enkelt sätt! Jag tar till mig alla dina synpunkter.
    För din info, på torsdag den 7 okt träffar kommunen, jag själv är med, Trafikverket.
    På agendan står buller från motorvägen.

    SvaraRadera
  6. Tack själv! Jag är tacksam för att du lyssnar på synpunkter och idéer och försöker föra fram dem som du tycker är vettiga. Men tyvärr tvingas väl du som resten av oss Danderydsbor att lyda det hårt sammansvetsade grabbgänget i kommunledningen.

    Det verkar nämligen som några av herrarna i (m)och (kd) är av den åsikten att alla som inte tycker om deras expansionsiver per definition tillhör en högljudd minoritet eller är omoderna bakåtsträvare. De verkar ta för givet att allt som pekar uppåt är bra, oavsett om det är ekonomiska tillväxtkurvor, befolkningskurvor eller skyskrapor. Jag skulle kunna göra en sexuell anspelning här men avstår från det.

    Det är inte alls självklart att kraftig expansion och ökad exploatering - vare sig i Danderyd eller övriga Nordostkommuner - är bra för oss i kommunen eftersom det försämrar boendemiljön och är ett hot mot Danderyds särart med natursköna och välmående villasamhällen. Jag räds inte förändringar, bara förändringar till det sämre.

    Det nästan sorgligaste är att istället för att lyssna på Danderydsbornas invändningar så motiverar detta grabbgäng sina egna storslagna expansionsplaner med att de måste ju tänka på Danderyds framtida invånare, de stackare som ännu inte bor i kommunen och därmed saknar kommunal rösträtt. Då har man allvarligt missuppfattat sin roll som kommunpolitiker!

    Vet inte vad man jag ska göra för att stoppa detta vansinne. Kanske man ska ge killarna en sandlåda och lite Meccano i julklapp så de får utlopp för sin bygglust på annat sätt...

    SvaraRadera