måndag 24 maj 2010

Att vara egenföretagare

Den här helgen har en artikel i SvD av Göran Göran Skytte och ett TV-program i SvT på ett bra och tydligt sätt skildrat hur livet som företagare kan te sig. Skytte kommenterade också på ett bra och tydligt sätt hur politiker, trots noll och ingen erfarenhet, kan snacka vitt och brett om vad en företagare och entreprenör kan tänkas behöva av politikerna.

Roger Nilsson hade en varubuss som han lappade och lagade för att kunna fortsätta leverera matvaror på landsbygden där livsmedelsbutikerna för länge sedan slagit igen. Nilsson pulsade i snö, kyla och mörker för att leverera livets nödtorft till invånarna på den skånska landsbygden. Till sin hjälp hade han också sina sedan länge pensionerade föräldrar, också de före detta företagare.

Vad är det egentligen som driver en företagare och entreprenör som ofta sitter med bokföringen den 24 och undrar om det fungerar att ta ut lön den här månaden, som kanske inser att julisemestern fryser inne även detta år, som vet att trots att huvudet värker och halsen svider måste kunderna få sitt för står man inte på tå finns många andra för kunderna.

Nej, Maria Wetterstrand, du har ingen aning om vad det är att vara entreprenör och företagare, du har sedan du slutade leva på studiemedel fått din lön den 25 varje månad antingen du jobbat bra eller inte. Du har aldrig behövt ta något som helst ansvar för dig själv eller din egen försörjning.

Vi är nog många företagare som betackar oss för dina förslag och din sk företagarvänliga politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar