fredag 11 mars 2016

Tillfälliga asylboendet Pärlan i Djursholm

Vid måndagens fullmäktige fick jag en interpellation av Christer Erestål (SD). Måste väl egentligen tacka honom för då fick jag ett bra tillfälle att berätta lite om hur det ser ut på Pärlan. Jag vill också delge även er som inte lyssnat på fullmäktige denna information:

Frågor och svar i interpellationen:

Hur ser genomströmningen ut?
Migrationsverket hade sagt att de boende skulle stanna 2-3 dagar, högst 2 veckor.
Av de 75 som kom den 1 december åkte den sista familjen den 29 februari (2 vuxna och 4 barn) och genomströmningen har varit ca 200 boende.

Vilka är det som bor där?
Barnfamiljer: Det har varit 12 barnfamiljer med 1-8 barn/familj.
Ensamkommande barn: Inga
Könsfördelning: Den 1 december startade vi med 3 avdelningar med 16 män/avdelning. Från den 21 december har vi haft 2 avdelningar med män.
Tills idag fördelningen: 42% män/pappor, 17% kvinnor/mammor och 41% barn.
Som mest drygt 30 barn.

Var kommer de ifrån?
Afghanistan, Syrien, Irak, Iran, Georgien, Albanien, Libanon, Etiopien, Nigeria, Ekvatorialguinea, Ryssland, Gambia, Marocko, Rwanda, Staten Palestina, Okänt, Statslös.

Gäller fortfarande tidsplan för stängning?
Ja

För att underlätta den långa vistelsetiden på Pärlan har det funnits en enastående volontärverksamhet som innehåller; basket, volleyboll, simning, Friskis & Svettis, gym, cricket, ridning, svenska, matematik, målning, lera, teater, Cirkus Cirkör, sagostund, sång.

Det har helt enkelt fungerat väldigt väl på Pärlan och jag hoppas innerligt att de bär med sig ett fint minne från tiden i Danderyd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar