torsdag 13 juni 2013

Ett företag kan bara vara beroende av sina kunder


I DN.Debatt onsdag 12 juni skriver Mikael Damberg (S) om företagare i allmänhet och småföretagare i synnerhet. Han låtsas känna till företagarnas villkor, han tom säger sig känna till dem, genom att han rest runt i Sverige och träffat en del? Jag blir nästan full i skratt.

Mikael Damberg har absolut ingen aning om hur en företagare har det. Han har inte ens en aning om hur det är att ha ett vanligt jobb. Tänk att Socialdemokratiska Arbetarpartiet låter en som aldrig haft ett hederligt jobb bli deras talesperson i just dessa frågor. Beror det på att det inte längre finns några (S)-märkta arbetare?

Mikael Damberg föddes som socialdemokratisk politiker, eller kanske inte riktigt, men med två aktiva socialdemokrater till föräldrar och som enda arbetsgivare SAP och Riksdagen kanske jag borde förlåta hans okunskap.

Av egen mångårig erfarenhet vet jag att vi småföretagare går till jobbet varje dag för att vi måste. Finns jag inte på plats när kunden knackar på dörren går man till någon annan. Precis på samma sätt som jag alltid måste svara i telefon, halsont eller inte. 
Om Damberg tror att en företagare kan ligga hemma i sängen och vänta på sjukpenningen har nog hans resor runt om i landet varit helt bortkastade. Ett företag är helt och hållet beroende av sina kunder, idag, imorgon men också i nästa vecka. Det kan inga sociala trygghetssystem i världen ändra på. Så är det bara Mikael Damberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar