tisdag 12 juni 2012

Mötet om Enebybergsvägen

I kväll hölls ett välbesökt möte om Enebybergsvägen, alla kringboende och övriga intresserade fick tillfälle att komma med input till utredningen som ska göras med ambitionen att minimera genomfartstrafiken till förmån för gående, cyklister och kollektivtrafik.

Att ha ett möte innan själva utredningen startats för att få in de boendes sakkunskaper är mycket bra! Självklart är det så det måste gå till. Ingen kan ha bättre sakkunskap än de som rör sig och lever i området!

De som höll i och ledde mötet var anläggningschef Sofie Enander tillsammans med trafikplanerare Jonas Frejd, båda från tekniska kontoret. Förutom en work-shop där deltagarna bordsvis fick komma med förslag, tankar och idéer visade Jonas bilder med exempel på goda trafiklösningar.
Som ordförande i tekniska nämnden kan jag inte bli annat än stolt som en tupp, vilka duktiga tjänstemän som jobbar på tekniska kontoret! Det var också vad jag hörde av deltagarna jag hade tillfälle att prata med efter mötet.

Jag vet att försök gjorts flera gånger tidigare att minska trafiken genom Enebyberg, det måste helt enkelt gå! Nu sätter vi in alla klutar för att lyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar