måndag 13 juni 2011

Styrelsemöte och fullmäktige ikväll

Så här på slutet, innan jag får ta sommarledigt är det mycket som ska fixas och ordnas. Många möten och träffar, alla vill avsluta och knyta ihop de lösa trådarna.

Vid kommunfullmäktiges möte ikväll har vi bland annat att besluta om arvodering av kommunalråd och oppositionsråd. Historiskt har vi i Danderyd varit ganska unika genom att bara ha en enda heltidspolitiker, kommunalrådet. Det har varit den moderata viljan att hålla tillbaka den politiska organisationen.

Vid valet förra året backade vi rätt mycket och vi kan nu inte styra och råda på samma sätt längre. Det har varit partiförhandlingar om detta och i förslaget från kommunstyrelsen som kommer upp till beslut ikväll är det alltså ett oppositionsråd från (FP) som kommer arvoderas med 1,0 x riksdagsmannaarvodet på halvtid. Arvodet blir alltså 28 000 kr per månad! Inte illa för att vara 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen! Vårt andra kommunalråd blir en (C) som arvoderas med 1,3 x riksdagsmannaarvodet, också på halvtid, således 36 400 kr per månad.
Ordföranden i kommunstyrelsen arvoderas enligt samma modell med 1,3 x riksdagsmannaarvodet men då på heltid.

Det blir dyrare för danderydsborna när moderaterna inte har egen majoritet, det kan ju klart konstateras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar