onsdag 21 januari 2015

Tiggarna på våra gator och torg

Var inne i stan härom dagen och kan inte låta bli att reagera på alla bylten på trottoarerna. Tiggarna tycks bli fler och fler? Uppenbarligen bor de på Stockholms gator. Byltena på trottoarerna är väl deras hem? Det känns inte bra.

De har ingen toalett eller ens någonstans de kan tvätta av sig. På 30-talet for Lubbe Nordström runt landet för att dokumentera de sociala bristerna och den låga bostadsstandarden. Undrar vad han skulle säga om villkoren för de rumänska tiggarna på våra gator idag.

Jag vet inte hur den styrande majoriteten i Stockholm tänker, men snälla är de inte som låter tiggarna bli fler och fler, och fler och fler gator ockuperas av bylten. Hur många ska tiggarna bli innan de som bestämmer gör något, eller åtminstone tar problemet på allvar. För det är ett problem, jag har inte träffat på någon som tycker dagens förhållanden är OK.

Är det inte bättre att hjälpa de förföljda romerna på plats, dvs vara riktigt skarp mot den rumänska regeringen och kräva att de tar hand om hela sin befolkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar