onsdag 8 oktober 2014

Potthål, avfall och centrum ska fixas

Svar på insändare i Mitt i den 23 september, Bevara det som är fint med Danderyd

Publicerad den 7 okt 2014
Hej Jeppe. Visst är Danderyd en fin kommun att leva och bo i, håller med dig. Du har några frågor som jag försöker besvara.
Till att börja med är potthålen inget att vara stolt över. De ska självklart lappas igen och i vissa fall behöver, och ska också, hela eller delar av gatan asfalteras om. Vi har sedan i våras en ny entreprenör som lappar och lagar för fullt, och asfalterar om enligt en uppgjord plan. Finns det hål som behöver lagas akut behövs allmänhetens ögon som hjälper till att rapportera detta. Går smidigt via nedladdningsbar app till smartphone, kommunens hemsida eller per telefon.
Matavfallet kommer du och alla andra danderydsbor som vill, erbjudas hämtning av under 2015. Detta kommer rötas och bli till biogas, vilken kan uppgraderas till fordonsgas som är ett mera miljövänligt drivmedel än bensin och diesel. Sollentuna är liksom Danderyd delägare i avfallsbolaget Sörab, vilket betyder att vi har samma höga mål om en miljövänlig avfallshantering.
Den efterlängtade ombyggnaden av Mörby centrum är just nu vilande i avvaktan på den rättsliga processen efter ett överklagande. Detta är något som politikerna i Danderyd tyvärr inte kan skynda på men jag ser liksom du verkligen fram emot att få ett modernt centrum med snygga och trygga omgivningar.
Carina Erlandsson (M)

ordförande tekniska nämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar