måndag 4 november 2013

Sänkning eller höjning av skatten

Efter att ha firat långhelg på landet var det extra svårt att kliva ur sängen i morse. Vi som varje morgon i ur och skur kliver upp och åker till jobbet gör det faktiskt för att få pengar i plånboken som vi får göra vad vi vill med. Det är inte  bara trevligt att jobba, det allra roligaste är ändå att få lön den 25:e  varje månad. När jag läser tidningen fick jag stor lust att krypa ner mellan lakanen igen. 

I dagens SvD avslöjar nämligen Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S) flera av moderaternas förslag till skattesänkningar? Som om skattesänkningar är något som moderaterna skäms för och försöker smyga med? Helt otroligt, vilken slutsats?!

Att moderaterna vill sänka skatten, och också har möjlighet att göra detta tack vare god hushållning med statens pengar och många människor i arbete är väl ingen nyhet? En nyhet värd att publicera är istället den hur mycket skatterna kommer höjas om, säger om, (S) kommer till makten. En makt som de får tillsammans med de två riktiga skattehöjarpartierna (V) och (MP).

Nu har vi läst (S) analys om moderaternas skattepolitik. Nu är det dags att vi får läsa om (S) skattehöjarpolitik. Enligt Löfven och Andersson är nästan det värsta som kan hända svenska folket att få sänkt skatt. Har det aldrig slagit dem in att det kan finnas människor som väl behöver kronorna själva. Det brukar vara lätt för samma Löfven att slåss för höjd lön men tydligen är det skillnad på pengar och pengar...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar