måndag 12 december 2011

Rapport om möten

Tiden räcker inte riktigt till att uppdatera bloggen så ofta som jag egentligen skulle vilja. Sen sist har det varit många intressanta möten och några är ännu kvar innan det blir jullov.

Förra veckan träffades Edsviken Vattensamverkan. Har nog skrivit om det tidigare här, viktigt att alla samarbetar för att nå goda resultat. Detta gäller framför allt när det handlar om vatten som vi ju har gemensamt. Alla kommuner som har avrinning mot Edsviken samverkar kring det gemensamma målet att Edsviken och de tillrinnande vattendragen ska vara ett attraktivt vattenområde för människors rekreation och fritid och för de växter och djur som naturligt vistas där.

Under 2012 planeras för informationsträffar för politiker och tjänstemän i de olika kommunerna. Kunskapen behöver fyllas på för att vi ska göra rätt saker. Det är något jag verkligen ser fram emot!

Kvällen kan nog bli lång idag. Kl 17 har vi i majoriteten gruppmöte inför extra kommunstyrelse. Sen går det i ett då fullmäktiges sista möte för året startar kl 19, ärendelistan finns här.

Det gäller att vi samarbetar inom andra områden än vatten också. Kommunstyrelsen ska fatta beslut om att förskottera medel till utredning om fortsatt spårutredning inom regionen Stockholm Nordost. I detta samarbete ingår Norrtälje, Österåker, Vaxholm, Vallentuna och Täby förutom Danderyd.

Hoppas också att tekniska nämndens förslag till ny VA-taxa äntligen kan bli beslutad, först av kommunstyrelsen och sedan i kommunfullmäktige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar