tisdag 27 september 2011

Sköna höst

Höstmånaden september är här fast varmt och skönt, känns nästan som sommar....
Nu är en intensiv tid inom politiken. Riksdagsledamöterna skriver motioner och här hemma i kommunen jobbas det med budgeten för 2012.
Tekniska nämnden har beslutat om budgetförslaget som nu är på väg upp för att landa på kommunfullmäktiges bord i slutet av november. Innan dess ska det manglas både av kommunstyrelsens ordförande och gruppen och dessutom gemensamt i koalitionen. Får se hur mycket som går att känna igen.
Igår sammanträdde kommunfullmäktige, första mötet efter sommaruppehållet. Kände mig lite ringrostig och trött fastän jag var hemma strax efter nio. Det är annat det än förr i tiden då vi aldrig slutade före sluttiden på 23.00.
Ytterligare en kväll borta den här veckan. På torsdag har vi först styrelsemöte kl 18 och sen gruppmöte direkt därefter.
De ärenden som har direkt bäring på tekniska nämnden och ska behandlas av gruppen på torsdag är;
- miljö- och hälsas föreläggande om krav att utreda dagvattenhantering och utsläpp av dagvatten i Edsviken. Det säger sig väl nästan självt att ett föreläggande som förvaltningen får i slutet av juni inte kan presentera en seriös utredning redan den sista september. Men självklart måste och ska vi göra något åt dagvattnet som helt orenat rinner ut i Edsviken. Det är kommunen som blivit förelagd men nedsmutsare är också både Trafikverket genom motorvägen och Locum genom området kring Danderyds sjukhus.
- tekniska nämndens framställan om tilläggsanslag avseende vinterskador på de kommunala vägarna. Här föreslår KSAU att vi inte får några mera pengar utan måste göra omprioriteringar.
Ska gå igenom ärendet med förvaltningschefen och höra hans professionella syn på saken.
- tekniska nämndens framställan om tilläggsanslag avseende exploateringsprojekt för OKQ8. Här föreslås dock att vi beviljas detta.

Miljöpartiet lämnade en motion till fullmäktige igår. "...om behovet av extern uppföljning av organisationsöversyn och verksamhetsutveckling som pågått vid tekniska kontoret"
Kanske en aning sent påkommet att diskutera en undersökning från i våras, ja men kanske är det så att Miljöpartiets syfte är att misskreditera tekniska nämnden? Någon annan förklaring till motionen kan inte jag se..... för självklart måste en ny chef rekryteras snarast möjligt! Det är sånt här som är politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar